بعدی
like
صالحی در مراسم تکریم و معارفه رییس پیشین و سرپرست سازمان سینمایی:

سینمای ایران در فضای بین‌المللی پذیرفته شده است!

‏. ‏(‏۱-‏آذر-‏۱۳۹۷)

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت سازمان سینمایی گفت: حو‌زه برنامه‌گرایی و اصلاحات ساختاری در دوره آقای حیدریان شکل بهتری گرفت با این وجود در این حوزه حتما نیاز به نوسازی سازمانی و آینده‌نگری مشهود است و سینمای ایران باید در این راستا تغییراتی داشته باشد.

به گزارش آرت کافه به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی در آئین تکریم و معارفه رییس پیشین و سرپرست جدید سازمان امور سینمایی و سمعی بصری با بیان این مطلب عنوان کرد: حوزه سینما طی میراثی به دست ما رسیده است و نباید طوری رفتار کنیم که بر این میراث خط شکننده‌ای بیفتد.

وی با بیان اینکه سینما جز فرهنگ ایرانی در جهان معاصر شناخته می‌شود و در ایران از معدود موضوعاتی است که در دوران معاصر در حال مطرح شدن در آن هستیم، ادامه داد: این امانت ارزشمند است و نباید این میراث را بر باد داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از خدمات و تلاش محمد مهدی حیدریان رییس پیشین سازمان امور سینمایی گفت: آقای حیدریان، هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم حوزه سینما را به خوبی می‌شناخت. همین شناخت منجر به بهره گرفتن دوباره از تجربیات ایشان در زمان وزارت جدید شد، زیرا این‌ حوزه باتوجه به ویژگی‌ها و فضای خاص خود نیازمند حضور فردی آگاه در این زمینه است.

صالحی در عین حال تصریح کرد: بنا داشتیم مسیری را که آقای حیدریان آغاز کرده بودند را ادامه بدهیم ،ولی با قانون منع به کارگیری از بازنشستگان به طور ناخواسته مجبور به عدم همکاری با ایشان در پست ریاست این سازمان‌ شدیم ولی در بخش‌های دیگر از تجربیات ایشان استفاده خواهیم کرد.

وی با اشاره به عملکرد حیدریان در حوزه زیرساختی و سالن‌های سینمایی ادامه داد: اقتصاد سینما در زمان حضور آقای حیدریان متحول شد. حوزه تعامل سازمان سینمایی با صنوف در یک سال و نیم گذشته مناسب بوده است و همچنین فضای دو قطبی این حوزه در دوره گذشته از بین رفت.

صالحی خاطرنشان کرد: حوزه فضای بین‌المللی سینما که از گذشته آغاز شده بود در این دوره قوت بیشتری گرفت و حضور فیلم‌های فراوان و داوران بی‌شمار در این دوره نشان می‌دهد سینمای ایران در فضای بین‌المللی پذیرفته شده است. نوع نگاهی که در فضای بین‌المللی به وجود آمد مشارکت در تولید فیلم با خارج از کشور، حضور عوامل فیلم و حضور در عرصه‌های مختلف را به همراه داشت که اینها مجموعا به سرمایه کشورمان در این زمینه می‌افزاید.

وی با بیان اینکه حو‌زه برنامه‌گرایی و اصلاحات ساختاری در این دوره شکل بهتری گرفت، گفت: در این حوزه حتما نیاز به نوسازی سازمانی و آینده‌نگری داریم، سینمای ایران هم باید در این راستا تغییراتی داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر در سال گذشته نسبت به دوره‌های پیش کم حاشیه بود، همچنین جشنواره جهانی فیلم‌فجر کمک کرد که به عنوان قطب منطقه محسوب شویم، اصلاحات جشنواره قابل توجه بود و مجموعه فعالیت سینمای کشورمان نشان می‌دهد که گروهی قوی در حال فعالیت در این زمینه هستند.

وی بااشاره به انتخاب حسین انتظامی به عنوان سرپرست سازمان سینمایی، گفت: ایشان ویژگی‌هایی دارند که می‌تواند این قطار را سرعت بدهد ‌و به عقب بر نگردیم، آشنایی ایشان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه موثر است، زیرا انتخاب فردی بیرون از این مجموعه کار را برای ما سخت می‌کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ویژگی‌ها و تجربیات حسین انتظامی تاکید کرد: ویژگی‌های فردی و مدیریتی آقای انتظامی می‌تواند دریچه‌های تازه‌ای را برای حرکت سازمان سینمایی به وجود بیاورد، به ویژه اینکه امسال جشنواره‌های فجر از جمله فیلم همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی است و امیدواریم در این مسیر ایشان و همکاران‌شان موفق باشند.

در ادامه محمد مهدی حیدریان رییس پیشین سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری گفت: شکل خانوادگی سینما در این دوره تلاش کرد که دولتی و غیردولتی، محیط داخلی و بیرونی نداشته باشد و همه چیز در یک سطح از نگاه به سر ببرد، این کار سختی بود که خوشبختانه آمار نشان دهنده عملکرد مثبت در این بخش است.

وی ادامه داد: خانواده سینما در قالب‌های مختلف این سازمان در حال فعالیت هستند و حضور آقای انتظامی این نوید را می‌دهد که با شتاب بیشتری این برنامه‌ها ادامه یابد. خوشبختانه فعالیت‌های سینمایی در دل مردم جای گرفته و امروز از فضای فیلم‌های اکشن و طنز فراتر رفته‌ایم و ‌نیازهای مردم به این سازمان در حال انتقال است و ما هم براساس آن‌ نیازها به سمت جلو حرکت می‌کنیم.

حیدریان در مورد اهتمام سازمان سینمایی به بخش خصوصی توضیح داد: تا زمانی که بخش خصوصی پاسخ حسن اعتماد ما را بدهد ما هم همیار آنها خواهیم بود. در بخش سرمایه‌گذاری جلب توجه مردم و استقبال مردم از فیلم‌ها نشان می‌دهد که برنامه‌های سازمان سینمایی در یک سال و ‌نیم گذشته موفق بوده و از این پس هم پویاتر خواهد شد.

حسین انتظامی در ادامه این آئین ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: در سیاست‌هایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه سینما وجود دارد کاری عالمانه و ویژه صورت گرفت. گروهی که در سازمان سینمایی قرار دارد از لحاظ انسجام، هماهنگی، نورآوری، برنامه و حرکت رو به جلو بی‌نظیر است و برای من افتخار است که در این دوران بتوانم به سینمای ایران کمک کنم.

در پایان این آئین سید عباس صالحی با اهدای لوح تقدیر به محمد مهدی حیدریان از خدمات و تلاش‌های وی قدردانی کرد و حکم سرپرستی سازمان سینمایی را به حسین انتظامی ابلاغ کرد.

آرت کافه: مراسم تکریم (تودیع) و معارفه در ایران،محل مناسبی است برای تکه و پاره کردن تعارف!هرگز دیده نشده در این گونه مراسم حقایق گفته شود.همواره مطالبی دور از ذهن و حقیقت گفته می شود که باورش گاهی برای خود گوینده نیز سخت است.
اگر مدیری از پست خود کنار گذاشته شد یا کناره گیری کرد،بی شک محاسن و معایبی داشت که باید در مراسم تودیع و معارفه گفته شود،چرا باید همه اش تعریف و تمجید مصنوعی و غیر واقعی باشد؟!
وزیر ارشاد در مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و قدیم سازمان سینمایی مطالبی ایراد کرد که از نظر کارشناسان فن به حقیقت نزدیک نیست.آقای وزیر با تکیه به کدام شاهد و دلیلی می گوید که جشنواره فیلم فجر سال گذشته که از همه پر حاشیه تر بود،کم حاشیه تر از همیشه بوده است؟!
چه موفقیتی در دوره محمد مهدی حیدریان صورت گرفته که سیدعباس صالحی درباره آن داد سخن سر می دهد؟!این اطلاعات را جناب وزیر ارشاد خودش کسب کرده یا برایش کسب کرده اند؟!
نزدیک ۳۰ سال است که سینمای ایران ریزش مخاطب دارد،چرا گفته می شود افزایش مخاطب داشته است؟منظور فروش تعدادی فیلم فاقد کیفیت هنری است با ساختار بد تر از فیلمفارسی؟!
درگیری های داخل سینمای ایران در دوره حیدریان به اوج خود رسیده بود،روزی نبود که آقایان و خانمان به روی هم شمشیر نکشند و پته یکدیگر را روی آب نریزند!
باندبازی نیزدر اوج خود قرار داشت!ای کاش وزیر ارشاد پیش از مراسم تودیع و معارفه، نگاهی به اخبار و مطالب رسانه های مکتوب و غیر مکتوب می انداخت،بعد می گفت که اختلافات در دوره حیدریان کم شده و تعامل بیشتر شده است!
سینمای ایران یک روز آرامش ندارد،این نشان دهنده حاکمیت مدیریت قوی در سازمان سینمایی است؟!
تشکیل شورای عالی اکران،یک ندانم کاری غیر کارشناسی شده بود.برای تشکیل این شورای بی خاصیت که مورد اعتراض نیز هست،چه کسانی به محمد مهدی حیدریان مشورت داده اند؟بدون شک همان کسانی که اهالی واقعی سینما فریادشان از دست آنان به آسمان است!
آقای وزیر،دو پاره کردن جشنواره فیلم فجر بد ترین و غیر منطقی ترین تصمیم گیری در کل تاریخ سینماست،چرا از آن تعریف می کنید؟صدای اعتراضات را نشنیده و نمی شنوید؟
جایگاه ما در سینمای جهان کجاست که شناخته شده هستیم؟رییس اسبق سازمان سینمایی هم می گفت سینمای ایران در جهان در مقام دوم است ،هیچ کس این ادعا را باور نکرد،به خصوص خودش!اگر چنین است، چرا جای فیلم های ایرانی در باکس آفیس جهانی همیشه خالی است؟!گرفتن چند جایزه از جشنواره هایی که نامش به گوش کسی نرسیده! یا نمایش فیلم در کشورها و شهرهایی که نام شان را به سختی می توان در نقشه های جغرافیایی پیدا کرد،درخشش بین المللی است؟!
تعریف و تمجید آقای وزیر از عملکرد رییس سابق سازمان سینمایی و تاکید بر ادامه راه گذشته،افق سینمای ایران را به خوبی روشن کرد!!!
آقای انتظامی،شما که فردی باهوش و مدیر بودید، با این عملکرد ضعیف ،چگونه می گویید سازمان سینمایی تیمی قوی و کارکشته دارد؟!اگر طبق سفارش آقای وزیر ،بخواهید راه گذشته را ادامه دهید،آینده شما و سینمای ایران نیز کاملا روشن است!!!